torsdag 28. november 2013

Årets farge!


 Fargerike har utnevnt blågrønt til årets farge, og det er virkelig min farge!!
Den går igjen i alle rommene her, i forskjellige nyanser!


 Fra Fargerikes nettside:
 
Årets Farge 2014 ble i dag utropt til å være blågrønt av Fargerike, Norges største fargehandel. Basert på analyser fra internasjonale trendbyråer, egen analyse av det norske markedet og omfattende undersøkelse av nordmenns fargevaner, ble årets farge 2014 utropt. Det er det tredje året Fargerike annonserer Årets Farge for det norske markedet.
Fargerike, med 120 butikker i Norge, startet en ny tradisjon i 2012, hvor fargehandelen utropte grønn til Årets Farge, etterfulgt av lilla i 2013. ”Vi har en stor fargeekspertise i kjeden, både nasjonalt og lokalt. Den ønsker vi å bruke aktivt,” fortalte Dagny Thurmann-Hoelseth, Kreativ Leder hos Fargerike. 
Valget av Årets Farge 2014 er tatt på grunnlag av kvalitative og kvantitative undersøkelser fra Fargerikes 120 butikker over hele Norge, samtaler med lokale farge- og interiøreksperter og et tett samarbeid med trendbyrået Nelly Rodi, som er av de absolutt sterkeste på fargetrender på det europeiske markedet. I tillegg har Fargerike sammen med NCS Colour Centre i Oslo sett på bevegelser i det profesjonelle markedet, samt diskutert utviklingen i markedet med de to største tapetleverandørene på det norske markedet.

Blågrønt - den ultimate nøytrale nyansen
Blågrønt er kombinasjonen av nordmenns to favorittfarger; blått og grønt. Fargen kommer i en mengde nyanser, fra bleke akvamarinnyanser, til kraftig og mørk petroleum. Alle nyansene er hentet fra norsk natur, og passer utmerket til de nordlige lysforholdene. Fargen er en av de såkalt "nye nøytrale", og fungerer perfekt som grunnfarge både innenfor interiør og mote. Fordelen med fargen er at den kan kombineres med bortimot alle andre farger, skaper en atmosfære som du ikke får til med de klassiske nøytrale, og er utrolig enkel å lykkes med.

Tre livsstilstendenser:
Blågrønt lanseres i tre forskjellige stilretninger med totalt ti nyanser i Fargerike sitt nye fargekart, Årets Farge 2014: Norsk Sommer, Norsk Nostalgi, Norsk Eklektisk. Hver stilretning tolker det blågrønne på forskjellige måter.

Norsk Sommer
Videreutvikling av Norsk Skandinavisk fra 2013. Uttrykket er lyst og lett, men med nye utvalgte fargebomber. Deilige sorbetfarger som Lollipop FR1403 og Vitamin C FR1404 blandes med et dust blågrønt bakteppe, som Late Sommer- dager FR1401. Paletten minner om norske somre, og den er preget av en viss nostalgi samtidig som vi fortsatt setter pris på de stramme og rene formene.Fargebomber som Sommersol FR1402 skaper varm kontrast og gir et sommerlig interiør, som er friskt og gir en god energi gjennom hele året. 

Norsk Nostalgi
Nostalgi er et bærende nøkkelord gjennom alle stilretningene for 2014, men aller tydeligst kommer den frem i denne.I en dus,litt støvete og behagelig fargepalett som går ton i ton, skapes kontrastene på en annen måte. I klassiske omgivelser blandes elementer fra vår forrige store formgivningsperiode, 50­tallet, med dagens stigende stjerner.
De viktigste nyansene er Lofoten FR1211, Prekestolen FR1412 og Isbre FR1411. Alle klassiske i uttrykket, men med store muligheter for å skape nye spennende kombinasjoner. Terracotta FR1413 kan skape en utrolig spennende og aktuell kontrast, mens Longyearbyen FR1041 er en raffinert aksentfarge, som skaper et sofistikert og elegant uttrykk. 

Norsk Eklektisk
Det eklektiske er fortsatt viktig i 2014, vi ser påvirkningskraften tydelig innen­for de fleste stilretninger. Lekenheten, viljen til å bryte gamle regler og eksperi­menteringen med farger appelerer til mange. Det handler om å følge sin egen magefølelse, våge å ta sjanser, og ikke være redd for å feile. Nye og eksperimen­telle fargekombinasjoner gjør interiørene friske og spennende og den litt opprørske holdningen til regler og stilretninger er herlig forfriskende. Alt er lov,og det er din smak som betyr noe, ikke hva alle andre mener. De viktigste nyansene av blågrønt er svært forskjellige, med nesten sorte Akeleie FR1316, den friske Punky Petroleum FR1407, og ikke minst Alice FR1408, som kan fremstå som nesten nøytral på veggen. De sterke og friske støttefargene i paletten gir full mulighet til å leke seg!

Ha en fin dag!!
Klem-Mia
:-)

4 kommentarer:

 1. Då lär det väl bli likadant i grannlandet då :-) en färg som tilltalar mig, ha en fin advent, kram

  SvarSlett
 2. Så mange fine bilder fra det koselige hjemmet ditt! Takk for titten.
  Blått i alle nyanser er flott!! Elsker blått:)

  Ha en fin novemberkveld.

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 3. Ja, årets farge er vakker:) er selv kjempe glade i denne fargen:)
  Nydelige bilder av ditt vakre hjem:)
  Ha en herlig helg
  Klem Merete

  SvarSlett

Thank U for leaving me a comment! :-)
More interior updates at Instagram; Follow @maria_miasinterior and @newroominterior